Hilleshög 8.5KM

Hilleshög vid Glumslöv
Öppna landskap, fiskeläger och underbar utsikt mot Ven. Nedan finner ni en karta som öppnas i ett annat fönster och en GPX-fil som laddas ned till din enhet.

Startpunkt

Startpunkten är vid parkeringen ovanför Ålabodarna. I Glumslöv, sväng in på Ålabodsvägen mot Örenäs slott. Parkeringen ligger på höger sida.

Platsens pluskod: WQVC+HV Ålabodarna (kopiera och klistra in i tex Google maps)

Om sträckan

Slingan börjar vid parkeringen och följer Skåneleden söderut. Den första biten går på asfalt och man passerar fiskelägret Ålabodarna. Strax före 2 km svänger Skåneleden upp för en backe och vid 2 km så svänger den av från asfaltsvägen och blir en behaglig gångstig. Följ Skåneleden i totalt 4 km innan det är dags att vika av till vänster. Strax innan 6 km är det dags att ta samma väg tillbaka mot Ålabodarna! Utsikten är så häpnadsväckande att man gott kan se den igen. Toalett finns vid Ålabodarna, efter ca 300 meter från parkeringen. 

Fina dagar när många är badsugna kan det bli fullt på parkeringen och det råder parkeringsförbud efter vägkanten och vid Ålabodarna. Välj då hellre en dag och/eller tid när det inte är strandväder med tanke på att lättare kunna parkera.

Före

Kolla noga på kartorna och ladda ned GPX filerna till din mobil eller GPS-klocka. Du kan ladda ned en GPX viewer till din telefon för att kunna se kartorna. 

Se till att mobilen och GPS-klockan är laddad.

Det ska vara relativt lätt att hitta på sträckorna, alla börjar utefter Skåneleden men kommer att avvika för att nå tillbaka till startplatsen. Om du skulle råka ta fel väg är det inga problem, du har även då klarat utmaningen! Ha kartan med dig på mobilen eller i klockan så att du vet när det är dags att lämna Skåneleden eller annan stig som du följer.

Du kan ta slingorna i vilken ordning du vill.

Under

Glöm inte att börja logga på telefon eller klocka när du startar. När du är klar om ihåg att stänga av.

Din säkerhet är viktig! Ta det lugnt och försiktigt på svårare partier. Vissa sträckor går kort eller passerar landsväg, se dig väl för och se till att du syns.

Ta med dig energi och dryck under tiden du vandrar eller springer. Ha gärna med dig fika, det finns mycket vackra rastplatser utefter banorna.

Ta hand om naturen. Ta med dig ditt skräp och använd de toaletter som finns.

Vissa delar av slingorna går på betesmark, ta det lugnt och skräm inte djuren. Detta är deras hem.

Respektera varandra, boende, djur och natur så blir detta en fin upplevelse.

Efter

Logga ditt deltagande på raceid.com EFTER varje klarad slinga.  

När du är klar med alla, maila till adressen:

admin@skanediamonds.se

för att få din finishertröja samt ditt virtuella diplom. Glöm inte att meddela vilken nivå du klarade utmaningen på (Brilliant = En dag, Smaragd= En helg eller Radiant) . Sista dag för detta är 15 November.

Njut av vad du har klarat, du är en klar Skåne Diamond!