Hovdala 11.2 KM

Hovdala nära Hässleholm

En otroligt vacker runda med porlande bäckar, slingrande stigar och spänger över myrmark. Nedan finner ni en karta över sträckan (öppnas i ett annat fönster) samt en GPX-fil som laddas ned.

Startpunkt

Startpunkten är vid Boketorp, söder om Hovdala slott. Parkerar gör man bäst vid Hovdala slottsparkering (se pulskod nedan). Sedan får man gå mot slottet och runt slottet för att komma till startplatsen.

Platsens pluskod: 4P48+P9 Hovdala  (kopiera och klistra in i tex Google maps)

Om sträckan

Hela slingan går efter Skåneleden och startar vid Boketorp, man vandrar eller springer in på tomten och där börjar leden. Toalett och vatten finns vid Boketorp. Flera leder startar här så visa hänsyn om det är fler sällskap. Hovdala slott har ibland större arrangemang, var god och kontrollera innan för det kan då vara fullt på parkeringar.

Före

Kolla noga på kartorna och ladda ned GPX filerna till din mobil eller GPS-klocka. Du kan ladda ned en GPX viewer till din telefon för att kunna se kartorna. 

Se till att mobilen och GPS-klockan är laddad. 

Det ska vara relativt lätt att hitta på sträckorna, alla börjar utefter Skåneleden men kommer att avvika för att nå tillbaka till startplatsen. Om du skulle råka ta fel väg är det inga problem, du har även då klarat utmaningen! Ha kartan med dig på mobilen eller i klockan så att du vet när det är dags att lämna Skåneleden eller annan stig som du följer.

Du kan ta slingorna i vilken ordning du vill.

Under

Glöm inte att börja logga på telefon eller klocka när du startar. När du är klar om ihåg att stänga av.

Din säkerhet är viktig! Ta det lugnt och försiktigt på svårare partier. Vissa sträckor går kort eller passerar landsväg, se dig väl för och se till att du syns.

Ta med dig energi och dryck under tiden du vandrar eller springer. Ha gärna med dig fika, det finns mycket vackra rastplatser utefter banorna.

Ta hand om naturen. Ta med dig ditt skräp och använd de toaletter som finns.

Vissa delar av slingorna går på betesmark, ta det lugnt och skräm inte djuren. Detta är deras hem.

Respektera varandra, boende, djur och natur så blir detta en fin upplevelse. 

Efter

Logga ditt deltagande på raceid.com EFTER varje klarad slinga.  

När du är klar med alla, maila till adressen:

admin@skanediamonds.se

för att få din finishertröja samt ditt virtuella diplom. Glöm inte att meddela vilken nivå du klarade utmaningen på (Brilliant = En dag, Smaragd= En helg eller Radiant) . Sista dag för detta är 15 November.

Njut av vad du har klarat, du är en klar Skåne Diamond!