Lärkesholmssjön 6.6 KM

Lärkesholmssjön nära Örkelljunga
Vackra skogsstigar där hälften av rundan går på Skåneleden och andra hälften på Kvarn och Fornåkersstigen. Slingar går efter två sjöar, Lärkesholmssjön och den mindre Lillsjön. Nedan finner ni en karta som öppnas i ett annat fönster och en GPX-fil som laddas ned till din enhet.

Startpunkt

Slingan startar vid vindskyddet som ligger strax nedanför bilvägen. Parkering finns precis ovan. 

Platsens pluskod: 79PH+VF Lärkesholms-Sjön  (kopiera och klistra in i tex Google maps)

Om sträckan

Slingan går motsols längs sjön och följer Skåneleden i 2 km. OBS efter 1 km delar sig Skåneleden och slingan följer den som går utefter Lillsjön. Efter 2 km, när man ska ta av från Skåneleden  så följer man slingan Kvarnstigen och kommer in på en grusväg. När man har passerat en bro får man öppna en grind på vänster sida för att fortsätta på Kvarnstigen. Här går slingan över betesmarker så ta hänsyn till djuren! Här kan det vara svårt att se stigen de första 50-100 meterna men den går utefter ett staket och sedan i mitten av betesmarken. Efter några 100 meter så får man gå över en gärdsgård och följa Kvarnstigen ner mot vattnet (inte tydligt utmarkerat).

När man har passerat Lillsjön kommer man till en grusväg och där finns en skylt till Fornåkersstigen. Följ denna tills du kommer till en asfalterad väg  som du svänger till vänster på. Följ vägen och efter att ha passerat Lärkesholmssjön och kommit en bit uppför en backe finner man Skåneleden på vänster sida. Följ nu denna tillbaka mot Lärkesholmssjön och startplatsen. Toalett finns vid startplatsen, ca 50 m från vindskyddet.  Ta med kartan i telefonen så blir det lättare att hitta. 

Före

Kolla noga på kartorna och ladda ned GPX filerna till din mobil eller GPS-klocka. Du kan ladda ned en GPX viewer till din telefon för att kunna se kartorna. 

Se till att mobilen och GPS-klockan är laddad. 

Det ska vara relativt lätt att hitta på sträckorna, alla börjar utefter Skåneleden men kommer att avvika för att nå tillbaka till startplatsen. Om du skulle råka ta fel väg är det inga problem, du har även då klarat utmaningen! Ha kartan med dig på mobilen eller i klockan så att du vet när det är dags att lämna Skåneleden eller annan stig som du följer.

Du kan ta slingorna i vilken ordning du vill.

Under

Glöm inte att börja logga på telefon eller klocka när du startar. När du är klar om ihåg att stänga av.

Din säkerhet är viktig! Ta det lugnt och försiktigt på svårare partier. Vissa sträckor går kort eller passerar landsväg, se dig väl för och se till att du syns.

Ta med dig energi och dryck under tiden du vandrar eller springer. Ha gärna med dig fika, det finns mycket vackra rastplatser utefter banorna.

Ta hand om naturen. Ta med dig ditt skräp och använd de toaletter som finns.

Vissa delar av slingorna går på betesmark, ta det lugnt och skräm inte djuren. Detta är deras hem.

Respektera varandra, boende, djur och natur så blir detta en fin upplevelse.

Efter

Logga ditt deltagande på raceid.com EFTER varje klarad slinga.  

När du är klar med alla, maila till adressen:

admin@skanediamonds.se

för att få din finishertröja samt ditt virtuella diplom. Glöm inte att meddela vilken nivå du klarade utmaningen på (Brilliant = En dag, Smaragd= En helg eller Radiant) . Sista dag för detta är 15 November.

Njut av vad du har klarat, du är en klar Skåne Diamond!