Tingvalla 9.1 KM

Tingvalla vid Åstorp
Härlig start där man passerar Tingvallaravinen och sedan skiftar landskapet. Nedan finner ni en karta som öppnas i ett annat fönster och en GPX-fil som laddas ned till din enhet.

Startpunkt

Startpunkten är vid Tingvalla utefter Vramsvägen vid Åstorp. Här ligger även en stor parkering.

Platsens pluskod: 4XF3+C8 Åstorp (kopiera och klistra in i tex Google maps)

Om sträckan

Slingan börjar vid en liten bro och följ Skåneleden in mot skogen vid Tingvallaravinen. Strax efter 5 km viker du vänster av från Skåneleden in på en skogsväg. Sedan går turen rakt tillbaka mot Tingvalla. Efter 8 km svänger slingan ned mot Tingvallaravinen igen, istället för att fortsätta följa grusvägen utmed bostadsområdet.  Det går många skogsvägar och stigar i området så ta med kartan för att hitta exakt runda. Slingan korsar en trafikerad väg två gånger så ta det försiktigt. Toalett, finns vid startplatsen.  

Före

Kolla noga på kartorna och ladda ned GPX filerna till din mobil eller GPS-klocka. Du kan ladda ned en GPX viewer till din telefon för att kunna se kartorna. 

Se till att mobilen och GPS-klockan är laddad. 

Det ska vara relativt lätt att hitta på sträckorna, alla börjar utefter Skåneleden men kommer att avvika för att nå tillbaka till startplatsen. Om du skulle råka ta fel väg är det inga problem, du har även då klarat utmaningen! Ha kartan med dig på mobilen eller i klockan så att du vet när det är dags att lämna Skåneleden eller annan stig som du följer.

Du kan ta slingorna i vilken ordning du vill.

Under

Glöm inte att börja logga på telefon eller klocka när du startar. När du är klar om ihåg att stänga av.

Din säkerhet är viktig! Ta det lugnt och försiktigt på svårare partier. Vissa sträckor går kort eller passerar landsväg, se dig väl för och se till att du syns.

Ta med dig energi och dryck under tiden du vandrar eller springer. Ha gärna med dig fika, det finns mycket vackra rastplatser utefter banorna.

Ta hand om naturen. Ta med dig ditt skräp och använd de toaletter som finns.

Vissa delar av slingorna går på betesmark, ta det lugnt och skräm inte djuren. Detta är deras hem.

Respektera varandra, boende, djur och natur så blir detta en fin upplevelse.

Efter

Logga ditt deltagande på raceid.com EFTER varje klarad slinga.  

När du är klar med alla, maila till adressen:

admin@skanediamonds.se

för att få din finishertröja samt ditt virtuella diplom. Glöm inte att meddela vilken nivå du klarade utmaningen på (Brilliant = En dag, Smaragd= En helg eller Radiant) . Sista dag för detta är 15 November.

Njut av vad du har klarat, du är en klar Skåne Diamond!